Mikä omena sopii puristettavaksi?
Mehua voi puristaa melkein mistä tahansa omenasta. Paras puristustulos tulee kiinteistä lajikkeista, ja parhaimman makuinen mehu saadaan sekoittamalla makeita ja happamia lajikkeita.

Pitääkö omenan olla täysin kypsä mehua puristettaessa?
Ei haittaa vaikka omena olisi hiukan siinä hilkulla onko se kypsä, tällöin siitä irtoaa paremmin mehua. Ylikypsä omena menee helposti mössöksi, ja jauhoiset lajikkeet tukkivat kypsänä puristuslaitteiston.

Pitääkö mustelmaiset tai kolhuiset omenat poistaa?
Pienet kolhut, ruvet, mustelmat tai muut kauneusvirheet eivät haittaa, mutta homeiset, mädät tai saviset omenat pitää poistaa joukosta. Kiviä ei saa omenoiden joukossa olla.

Paljonko omenasta saa mehua?
Lajikkeesta, kypsyydestä ja laitteistosta riippuuen 1kg omenaa tuottaa noin 5-7dl mehua.

Kannattaako mehu pastöroida ja kauanko mehu säilyy?
Suosittelemme mehun pastörointia säilyvyyden parantamiseksi. Pastöroitu mehu säilyy viileässä satokaudesta toiseen, pastöroimaton mehu säilyy jääkaapissa noin 5 päivää. Tätä pidempään pastöroimaton mehu säilyy vain pakastettuna. Jos suunnitelmissasi on esim. omenaviinin valmistaminen, silloin ei mehua kannata pastöroida.

Missä on Urjalan Mehuasema?
Olemme Urjalan asemalla, Laukeelasta noin 3,5km aseman suuntaan ja noin 1km jäähallilta Laukeelaan päin. Osoitteemme on Härmäntie 93, 31700 Urjala as.
Klikkaa karttalinkkiä, niin sijainti selviää! Punainen rakennus tien oikealla puolella Laukeelasta päin tultaessa.

Koska mehuasema on auki?
Avaamme kun omenat kypsyvät ja suljemme kun omenakausi on ohi, arviolta elokuun lopusta lokakuun loppuun. Seuraa ilmoittelua esimerkiksi facebook-sivuillamme www.facebook.com/Kapalamaenherkku . Voit myös soittaa numeroon 044-2370800. Mehustusta varten tulee varata aika.

Voinko jättää omenat puristettavaksi ja noutaa valmiin pullotetun mehun?
Kyllä voit kunhan varaat ajan etukäteen, olemme täyden palvelun mehuasema. Omenat toivomme tuotavan laatikoissa. Ilmoitamme kun mehusi on valmista noudettavaksi.

Puristatteko pienetkin omenamäärät?
Puristamme kyllä pienemmätkin määrät noin 20 kilosta lähtien, mutta minimiveloitus on 25kg mukaan. Mehua irtoaa pienistä määristä sen verran vähän, ettei se ole asiakkaalle kannattavaa.

Pitääkö minulla olla omat pullot?
Ei tarvitse, meiltä voit ostaa tarvittavan määrän astioita. Tällä hetkellä varastossa on litran muovipulloja ja viiden litran kanistereita.
Näin sinulla ei ole huolta pullojen määrän riittävyydestä tai niiden puhtaudesta.

Voinko tuoda omat pullotusastiat?
Kyllä voit. Jos tuot omat astiat, on vastuullasi huolehtia, että ne ovat täysin puhtaita ja että esimerkiksi korkkeja on riittävästi. Mehuasemalla ei pestä eikä desinfioida asiakkaiden omia pulloja tai astioita.

Voinko maksaa kortilla?
Kyllä voit, meillä käy maksuvälineenä käteinen ja kortti

Ette vastanneet puhelimeen, miksi?
Mehuasemalla on meteliä kun puristus on käynnissä, Voi olla ettemme kuulleet puhelinta tai emme juuri sillä hetkellä pystyneet vastaamaan. Jätä viesti vastaajaan, soitamme mahdollisimman pikaisesti takaisin.

Kuinka nopeasti minun pitää noutaa valmis mehu?
Toivomme, että mahdollisimman nopeasti, sillä säilytystilamme ovat rajalliset. Lisäksi jos mehua ei ole pastöroitu, se pitää saada viileään melko pikaisesti.

Minulla ei ole omia omenoita, haluaisin kuitenkin mehua, onnistuuko?
Mikäli olemme ehtineet puristaa omia omenoitamme, tottakai! Myymme siis myös valmiiksi puristettua mehua. Kannattaa soittaa ja tiedustella.

Puristattteko muita hedelmiä kuin omenoita?
Tällä hetkellä puristamme vain omenaa, halutessasi voimme puristaa omenamehun joukkoon puhdasta pestyä porkkanaa. Jatkossa puristusmahdollisuuksia saatetaan laajentaa. Kivellisiä hedelmiä kuten luumuja tai kirsikoita ei voi puristaa.

Niin miten sainkaan teihin yhteyden?
Mehuaseman ajanvaraus toimii numerossa 044-2370800.
Jos asia koskee muuta kuin mehuaseman ajanvarausta, soita 040-5136502.

Voit myös laittaa sähköpostia kapalamaen.herkku (a) gmail.com (poista välit)
tai laittaa fb-viestiä sivulla www.facebook.com/Kapalamaenherkku

Yhteystietosivu, klik!